Ποινές από τέσσερα έως είκοσι έτη στους ληστές του Σέιχ Σου

Ποινές από τέσσερα έως είκοσι έτη στους ληστές του Σέιχ Σου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινές που ξεκινούν από φυλάκιση πέντε ετών και φτάνουν έως την κάθειρξη 20 ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στους αποκαλούμενους ληστές του Σέιχ Σου, οι οποίοι στα τέλη του 2009 είχαν σπείρει τον τρόμο στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, όπου καραδοκούσαν, στήνοντας ενέδρα σε ζευγάρια.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου κάθισαν συνολικά πέντε υπήκοοι Αλβανίας και ένας Ελληνας, κατηγορούμενοι για συνολικά έξι ληστείες. Το δικαστήριο επέβαλε σε τέσσερις εξ αυτών ποινές κάθειρξης από 17 έως 20 χρόνια, ενώ στους υπόλοιπους δύο -μεταξύ αυτών και στον Ελληνα- ποινές φυλάκισης στον πρώτο πέντε ετών και στον δεύτερο έξι ετών και επτά μηνών αντίστοιχα, που μετατρέπονται προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Σε όλους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ οι επιβληθείσες ποινές είναι μειωμένες σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Τότε, οι πέντε Αλβανοί είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξη 38 ετών ο καθένας και οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ ο Ελληνας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών και είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει του Εφετείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή