Διάσωση 207 παράτυπων μεταναστών στο Ανατολικό Αιγαίο

Διάσωση 207 παράτυπων μεταναστών στο Ανατολικό Αιγαίο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 207 παράτυπους μετανάστες εντόπισε και διέσωσε την Μ. Τετάρτη το Λιμενικό Σώμα από τα νερά του Ανατολικού Αιγαίου. Στη θαλάσσια περιοχή, μαρίνας της Κω εντοπίστηκαν δύο πνευστές λέμβοι με 95 παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι στη θέα του πλωτού έσκισαν τις λέμβους και έπεσαν στη θάλασσα. Περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο νησί. Εξήντα μετανάστες εντοπίστηκαν, επίσης, στην περιοχή Κουτσουκίδι της Λέσβου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του τοπικού λιμεναρχείου και άλλοι 31 στην περιοχή Αεροδρόμιο, στο ίδιο νησί.

Τέλος 21 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο διασώθηκαν σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Αγαθονησίου. «Με μπαλώματα και επιδερμικές λύσεις δεν κλείνει η πληγή», επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Γιώργος Δριβάκος, σχετικά με τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με τις καθημερινές συλλήψεις μεταναστών που επιχειρούν να μπουν στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή