Οδηγίες της ΕΚΠΟΙΖΩ περί καταλληλότητας αμνοεριφίων

Οδηγίες της ΕΚΠΟΙΖΩ περί καταλληλότητας αμνοεριφίων

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφραγίδα καταλληλότητας με τυρκουάζ ή ερυθρό allura χρώμα και ωοειδές σχήμα, όπου θα αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου, πρέπει να φέρουν τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, όπως ενημερώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ. Επιπλέον, σε σφραγίδα σχήματος ορθογώνιου παραλληλόγραμμου, πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης “HELLAS” ή “EL” ή “GR” για τα ντόπια, ή αντίστοιχα τα αρχικά του ονόματος άλλης κοινοτικής χώρας.

Τα αμνοερίφια που εισάγονται από τρίτες χώρες, ελληνικής σφαγής ή όχι, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε καστανό χρώμα, ενώ το όνομα της χώρας προέλευσης αναγράφεται στο εσωτερικό της σφραγίδας σχήματος ορθογώνιου παραλληλογράμμου. Οπως τονίζει η οργάνωση, η φρεσκάδα των αμνοεριφίων φαίνεται καλύτερα από την τομή σφαγής στο λαιμό και από τα εντόσθιά τους. Σε περίπτωση αλλοίωσης, εμφανίζεται πρασίνισμα, αφυδάτωση και δυσάρεστη μυρωδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή