Κινητές αστυνομικές μονάδες σε περιπολία ανά την Ελλάδα

Κινητές αστυνομικές μονάδες σε περιπολία ανά την Ελλάδα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε Αρκαδία, Εύβοια, Ιωάννινα και Ξάνθη θα διατεθούν οι τέσσερις κινητές αστυνομικές μονάδες, στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής προγράμματος με κωδική ονομασία «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» (Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων), που θέτει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ.

Στα ειδικά διαμορφωμένα βαν θα επιβαίνουν τρεις αστυνομικοί (Δημ. Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας) και θα πραγματοποιούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολιών σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας υπηρεσίες και βοήθεια στους πολίτες.

Τα εν λόγω οχήματα είχαν αγοραστεί το 2007 και είχαν αρχικά διατεθεί για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας. Σταδιακά ωστόσο παροπλίστηκαν και παρέμεναν έκτοτε σε αχρησία. «Στέλνουμε τις κινητές αστυνομικές μονάδες στον παππού στα σύνορα που φοβάται, στον άνθρωπο που έχει ένα πρόβλημα στα Πομακοχώρια, έναν άλλον που δεν ξέρει γράμματα και θέλει κάποιον να τον βοηθήσει», δήλωσε, χθες, για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.», η ΕΛ.ΑΣ. θα διαθέσει για την αστυνόμευση παραμεθόριων περιοχών 150 οχήματα (φορτηγάκια) που αγοράστηκαν με κοινοτικά κονδύλια και συγκεκριμένα κεφάλαια του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων. Τα νέα περιπολικά θα διατεθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Φλώρινα, Λέσβο, Σάμο και αλλού. «Με τα νέα αυτοκίνητα θα μπορέσουμε να επιτηρήσουμε ασφαλέστερα τα σύνορα και τις ακριτικές περιοχές της χώρας και να αντιμετωπίσουμε το διασυνοριακό έγκλημα στην κάθε του μορφή», δήλωσε σχετικά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρης Τσακνάκης.

Την ύπαρξη σχεδίου τμηματικής ανανέωσης του στόλου οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Το πρόγραμμα «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» εντάσσεται στη νέα αντεγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, με το σύνθημα «Αστυνομία δίπλα στον πολίτη», και έρχεται να προστεθεί στους θεσμούς του αστυνομικού της γειτονιάς και στα Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας, καθώς και στη ριζική αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, που, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει την κατάργηση πολλών αστυνομικών τμημάτων και τη δημιουργία πρότυπων και πολυδύναμων υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή