Παρασκευόπουλος: Θέμα της Εδρας το πού θα διεξαχθεί η δίκη της Χ.Α.

Παρασκευόπουλος: Θέμα της Εδρας το πού θα διεξαχθεί η δίκη της Χ.Α.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εάν η ίδια η Δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής συνεδριάσεων του δικαστηρίου, ο Υπουργός κατά το νόμο, ύστερα από αίτηση του διευθύνοντος τη δίκη δικαστή, θα έχει ευθύνη να εξεύρει μία λύση που θα χρειαστεί πάντως κάποιο χρόνο», τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή την συζήτηση για το αν η δίκη της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Είναι γνωστό το πρόβλημα το οποίο δημιουργεί η διεξαγωγή, για λόγους ανάγκης, της δίκης σε αίθουσα του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού, αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, και υποστηρίζει ότι «μια υπουργική απόφαση για αλλαγή αίθουσας, ενόψει της έλλειψης μάλιστα άλλου άμεσα διαθέσιμου χώρου μετά την απόφαση του Τριμελούς Συμβούλιου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, θα οδηγούσε εκ των πραγμάτων σε αναβολή ή διακοπή της διεξαγόμενης δίκης».

«Αυτό θα συνιστούσε μια παρέμβαση στη ροή της απονομής της Δικαιοσύνης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή