Συνελήφθη ο κατηγορούμενος για τους «ληστές με τα μαύρα», Σίμος Σεϊσίδης

Συνελήφθη ο κατηγορούμενος για τους «ληστές με τα μαύρα», Σίμος Σεϊσίδης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων το απόγευμα της Παρασκευής στη Βούλα ο 39χρονος Σίμος Σεϊσίδης, γνωστός αναρχικός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στους επονομαζόμενους «ληστές με τα μαύρα» μαζί, μεταξύ άλλων, με τον αδελφό του Μάριο.

Σε βάρος του Σίμος Σεϊσίδη εκκρεμούσε απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για το αδίκημα της ληστείας.

Ο Σεϊσίδης συμμετείχε σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας τον Ιούνιο του 2000, στη Νέα Χαλκηδόνα. Επίσης, σύμφωνα με τις Αρχές συμμετείχε στην αιματηρή απόπειρα ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, στις 16 Ιανουαρίου 2006. Τον Οκτώβριο του 2009 είχε επικηρυχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. με το ποσό των 600.000 ευρώ για σειρά ληστειών που διέπραξε – μαζί με άλλους – με συνολική λεία η οποία ξεπερνά τα 700.000 ευρώ.

Ο Σίμος Σεϊσίδης είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στον Βοτανικό μετά την αιματηρή ληστεία στο πολυκατάστημα Praktiker στον Ταύρο στις 3 Μαίου 2010. Ο Σεϊσίδης κρατείται στην ΓΑΔΑ και αύριο Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών για εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης. Ο αδερφός του Μάριος Σεϊσίδης παραμένει καταζητούμενος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή