Καλαμάτα: Στο λιμάνι της πόλης μεταφέρθηκαν 175 μετανάστες που διασώθηκαν στο ακρωτήρι Ταίναρο

Καλαμάτα: Στο λιμάνι της πόλης μεταφέρθηκαν 175 μετανάστες που διασώθηκαν στο ακρωτήρι Ταίναρο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφαλείς και καλά στην υγεία τους αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας οι αλλοδαποί που εντοπίστηκαν χθες νότια του ακρωτηρίου Ταίναρο.

Το μεσημέρι κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας το ρυμουλκό υπό Ιταλική σημαία που μετέφερε τους αλλοδαπούς που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν χθες το απόγευμα 60 ναυτικά μίλια νότια του ακρωτηρίου Ταίναρο.

Οι αλλοδαποί στην πλειοψηφία τους Σύριοι, είναι συνολικά 175, μεταξύ των οποίων υπάρχουν αρκετά παιδιά. Είναι κουρασμένοι από την θάλασσα και έχουν μεταφερθεί στο δημοτικό στάδιο της πόλης, όπου θα μείνουν τις επόμενες ημέρες έως ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Εν τω μεταξύ, έχει ξεκινήσει η καταγραφή των στοιχείων τους και τους παρέχεται βοήθεια σε όλα τα επίπεδα, από συνεργεία που συγκροτήθηκαν, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου Καλαμάτας, καθώς επίσης από τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες εθελοντικές οργανώσεις και κοινωνικούς φορείς της περιοχής.

Στο σύνολό τους είναι καλά στην υγεία τους, αν και ορισμένοι έχουν

εγκαύματα πρώτου βαθμού από το τετραήμερο ταξίδι στη θάλασσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή