Διαμαρτυρίες της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών για ανεξόφλητα χρέη

Διαμαρτυρίες της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών για ανεξόφλητα χρέη

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις έντονες διαμαρτυρίες ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων προκαλούν οι καθυστερήσεις στην εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ. Οπως τονίζουν για εφέτος έχουν πληρωθεί παρά μόνο την προκαταβολή για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει σε ασφαλισμένους τον μήνα Ιανουάριο.

Προβληματισμένη εμφανίζεται η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό για μία ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στις νοσηλευτικές υπηρεσίες που, όπως αναφέρουν, σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση από ιδία διαθέσιμα, με δεδομένο ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει κλειστό προϋπολογισμό για τις δαπάνες.

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων αναφέρει ότι οι μονάδες εργαστηριακής ιατρικής «πολύ σύντομα θα καταρρεύσουν» λόγω χρεοκοπίας, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στους ασφαλισμένους, οι οποίοι σε ποσοστό 90% εξυπηρετούνται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή