Αρχιεπισκοπή: Σύνθετο το θέμα του τεμένους

Αρχιεπισκοπή: Σύνθετο το θέμα του τεμένους

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο θέμα της επανεκκίνησης των διαδικασιών για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας που διόρθωσε αβλεψία του προηγούμενου ρυθμιστικού σχεδίου, τοποθετήθηκε χθες η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, δήλωσε ότι «το ζήτημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και σύνθετο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία οι χριστιανοί μαρτυρούν και σφαγιάζονται στη Μέση Ανατολή, ο ισλαμικός εξτρεμισμός βρίσκεται προ των θυρών της Ευρώπης και δεν υπάρχουν όροι αμοιβαιότητας ως προς την άσκηση του δικαιώματος στη θρησκευτική λατρεία των χριστιανών σε πλήθος μουσουλμανικών χωρών».

Την ίδια στιγμή, σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων, Σεραφείμ, και Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιος, επισκέφθηκαν τον υπουργό Παιδείας, Αρ. Μπαλτά, στο υπουργείο, σε ανταπόδοση της εθιμοτυπικής επίσκεψης του υπουργού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. «Σήμερα, ήταν μια ευκαιρία για εμάς, τα συνοδικά μέλη και εγώ, να ανταποδώσουμε αυτή την όμορφη επίσκεψη και να δηλώσουμε τη χαρά μας γι’ αυτό το γεγονός», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. «Η τυπική λέξη είναι “εθιμοτυπική επίσκεψη”, αλλά η ουσιαστική είναι μια νέα εγκάρδια συνομιλία με τον Μακαριώτατο, ο οποίος συνεχίζει να μας ευλογεί με την παρουσία του εδώ», είπε ο κ. Μπαλτάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή