ΥΠΕΞ για διαθέσιμα προξενείων: Αλλάζει η διαδικασία, όχι η ουσία

ΥΠΕΞ για διαθέσιμα προξενείων: Αλλάζει η διαδικασία, όχι η ουσία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει ως προς την διαχείριση των οικονομικών των προξενείων της χώρας στο εξωτερικό, διαβεβαιώνει το ΥΠΕΞ, διαψεύδοντας παράλληλα τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η εντολή για την μεταφορά των αδιάθετων εισπράξεων αφορά τις πρεσβείες, και τις δυνατότητες των διπλωματικών αντιπροσωπειών της Ελλάδας να ανταποκριθούν στις λειτουργικές τους ανάγκες.

Όπως διευκρινίζεται, το υπουργείο ζήτησε με έγγραφό του να επιστρέψουν τα προξενεία τις αδιάθετες δαπάνες τους και εισπράξεις, σε μια διαδικασία που ακολουθείται πολλά χρόνια, αλλά λόγω του νέου νόμου για τα διαθέσιμα, έπρεπε οι προξενικές αρχές να προσαρμοστούν στη νέα νομική βάση.

Οπως σημειώνουν από το ΥΠΕΞ, δεδομένου ότι μόνο τα προξενεία έχουν έσοδα και όχι οι πρεσβείες, κυρίως από τις βίζες και άλλες υπηρεσίες, η εγκύκλιος δεν αφορά τις πρεσβείες, άρα δεν επηρεάζεται η λειτουργία τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, οι εισπράξεις είναι δημόσιο χρήμα που πρέπει να αποσταλεί στην Ελλάδα, εξηγώντας ότι το μόνο που αλλάζει σε σχέση με το παρελθόν είναι η διαδικασία και όχι η ουσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή