ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πες το σ’ εμάς» στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας

Το video είναι μια παραγωγή της Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, σε σκηνοθεσία, σενάριο και διεύθυνση φωτογραφίας του Νίκου Παπαγγελή και μοντάζ της Αλεξάνδρας Βερυκόκκου.
«Πες το σ’ εμάς» στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πες το σ’ εμάς» και μια μέρα μετά τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφυλοφοβίας (17/05), η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας», δημοσιοποίησε στο κανάλι της στο youtube το νέο προωθητικό video του Έργου «Πες το σ’ εμάς».

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του έργου «Πες το σ’ εμάς» είναι:

– η συγκέντρωση και καταγραφή περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων με βάση την ταυτότητα/έκφραση φύλου ή/και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, με τη χρήση της Φόρμας του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

– η δωρεάν παροχή νομικής ή/και ψυχολογικής στήριξης στα θύματα αυτών των περιστατικών βίας ή διακρίσεων, από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

– η εκπαίδευση επαγγελματικών στελεχών, μελών και εθελοντών LGBTQI+ οργανώσεων ή/και άτυπων ομάδων, στην διαχείριση τέτοιων περιστατικών.

– η κατάρτιση και ευαισθητοποίηση νυν και μελλοντικών επαγγελματικών στελεχών των χώρων της Δημόσιας Τάξης και της Δικαιοσύνης πάνω σε ζητήματα βίας και διακρίσεων κατά LGBTQI+ ανθρώπων.

– η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με το φαινόμενο της ομοφοβίας/τρανσφοβίας/αμφιφυλοφοβίας και των διαφόρων εκφάνσεων τους.

Οι ηθοποιοί Μάνια Λεμπέση, Βασίλης Σαμπράκο και Ζακ Σίμχα, τα μέλη του προσωπικού του καταστήματος «Λουκούμι» (πλ. Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι), Λευτέρης Κολιάκης και Χριστίνα Φασιάνη συμμετείχαν αφιλοκερδώς, ενώ την βοήθειά τους προσέφεραν επίσης η Μελίνα Καλφαντή, ο Σάββας Κλεάνθους και ο Άρης Ασπρούλης.