Διαμαρτυρία φοιτητών στο σπίτι του Τσίπρα

Διαμαρτυρία φοιτητών στο σπίτι του Τσίπρα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eντονες αντιδράσεις, με αποδέκτη ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξακολουθεί να προκαλεί η αδυναμία του υπουργείου Παιδείας να δώσει λύση στο θέμα των υπό μετεγγραφή φοιτητών στις Αρχιτεκτονικές ΕΜΠ και ΑΠΘ, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκανε δεκτή προσφυγή κατά του Νόμου 4264/2014, που προβλέπει τη μετεγγραφή φοιτητών, κρίνοντάς τον αντισυνταγματικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της Τρίτης, πρωτοετείς φοιτητές αρχιτεκτονικών σχολών της περιφέρειας που έχουν ζητήσει μετεγγραφή για τη σχολή του ΕΜΠ και οι γονείς τους αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του κ. Τσίπρα στην Aνω Κυψέλη. Μάλιστα, προκειμένου να μη γίνουν εύκολα αντιληπτοί και εμποδιστούν από αστυνομικούς, οι διαδηλωτές μετέβησαν στην πρωθυπουργική κατοικία χρησιμοποιώντας ταξί! Τελικά, απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς διμοιρίας της ΥΜΕΤ που, όχι τυχαία, σταθμεύει μόνιμα κοντά στο σπίτι του κ. Τσίπρα, δίχως να προκληθεί ένταση. Νωρίτερα την Τρίτη, οι φοιτητές και οι γονείς τους είχαν αποπειραθεί να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συναντήθηκαν με αξιωματούχο της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα να δώσει λύση στο θέμα. Παρότι η απόφαση του ΣτΕ βάζει περιοριστικούς όρους στο ποσοστό των μετεγγραφών, ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς έχει ανακοινώσει ότι θα εξετασθούν όλες οι πιθανές λύσεις, για να φοιτήσουν οι φοιτητές στις αρχιτεκτονικές ΕΜΠ και ΑΠΘ στις οποίες ζητούν να μετεγγραφούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή