Χρόνο ζητά το υπουργείο Υποδομών για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Χρόνο ζητά το υπουργείο Υποδομών για το Μετρό Θεσσαλονίκης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κερδίσει χρόνο προκειμένου να ξεκαθαρίσει το γενικό «τοπίο» επιδιώκει το υπουργείο Υποδομών, στο θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης. O αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης συναντήθηκε σήμερα Τρίτη με εκπροσώπους των δύο σωματείων εργαζομένων στο έργο και τους ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει άμεσα επιτροπή διαπραγμάτευσης για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από την Αττικό Μετρό, την ανάδοχο κοινοπραξία και τον κατασκευαστή.

Η επιτροπή, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Τρίτη ο κ. Σπίρτζης, θα καταθέσει ένα πόρισμα σε 15 ημέρες και μετά η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει την επανεκκίνηση (με την έγκριση ενός νέου χρονοδιαγράμματος) ή την επαναδημοπράτηση του έργου. Επικεφαλής της επιτροπής θα είναι ο γ.γ. Δημοσίων Εργων Γιώργος Δέδες. Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι θα προχωρήσει σε νομοθετικές αλλαγές, ώστε να μπορεί να συσταθεί επιτροπή παρακολούθησης του έργου.

Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο απένταξης του έργου, ο κ. Σπίρτζης απάντησε αρνητικά. Αφορμή ήταν πρόσφατη επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον γ.γ. ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, σχετικά με τους πόρους της α’ φάσης των εργασιών. Προκειμένου να μην απωλέσει 300 εκατ. ευρώ η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της α΄φάσης έως τον Απρίλιο 2017. Η κοινοπραξία προχώρησε σε 60 απολύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ έθεσε τους εργαζόμενος στις αρχαιολογικές εργασίες σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή