ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση κοκαΐνης

exarthrosi-egklimatikis-organosis-gia-diakinisi-koka-nis-2086047

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στο εσωτερικό της χώρας.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στην Αθήνα, στις περιοχές Άνω Πατήσια και Κολωνό τέσσερα μέλη της οργάνωσης, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, άνδρες ηλικίας 32 και 34 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 27 ετών, καθώς και ένας ημεδαπός, 50 ετών. Αναζητούνται άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.  

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από χώρες παραγωγής κοκαΐνης, μέσω Ευρωπαϊκών Χωρών, και διακινούσε στο εσωτερικό της Χώρας μας, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και διακρίβωσε τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), και με διακριτούς ρόλους ως προς την επαφή με τους προμηθευτές, τη νόθευση, την μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κοκαΐνης. Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο με ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη).

Στο πλαίσιο των ερευνών σε οικίες, χώρους και οχήματα συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κιλά και 387 γραμμάρια κοκαΐνης, 102 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 784 γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, κατάλληλη για τη νόθευση κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 43.600 ευρώ, ένα πιστόλι, τρια Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δέκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.