Οι υπό εξαφάνιση ψαράδες της Πάρου

Οι υπό εξαφάνιση ψαράδες της Πάρου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κρίστιαν Στέμπερ άρχισε να βγάζει τις φωτογραφίες των θαλασσόλυκων της Πάρου το 2010, ύστερα από αρκετά χρόνια διακοπών σε νησιά του Αιγαίου. Στην αρχή είχε επικεντρωθεί στις ξύλινες βάρκες τους, κατάφερε όμως στη συνέχεια να τους πείσει να φτιάξει και τα πορτραίτα τους.

Στόχος του να αποτυπώσει έναν τρόπο ζωής που «πεθαίνει», καθώς οι νέοι του νησιού φεύγουν και τα εστιατόρια στρέφονται σε φθηνότερες εισαγωγές ψαριών.

Ο Στέμπερ, ο οποίος εργάζεται κανονικά ως φωτογράφος διαφήμισης, αρχικά τραβούσε εναέρια πλάνα από το αεροσκάφος του, χρησιμοποιώντας μια μικρή φωτογραφική μηχανή που είχε προσαρτήσει σε έναν τηλεσκοπικό βραχίονα. Στη συνέχεια, βρήκε ένα φορτηγό με γερανό 25 μέτρων που κανονικά χρησιμοποιείται για την μεταφορά σκαφών έξω από το νερό στο πλαίσιο της χειμερινής συντήρησης.

Στο τέλος, ένωσε τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες των ψαράδων με τα τραχιά πρόσωπά τους και τις έγχρωμες κατόψεις των σκαφών τους, όλα σε ένα κατάμαυρο φόντο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή