ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5,3 ρίχτερ στην Χαλκίδα «ταρακούνησε» την Αθήνα

Σεισμός 5,3 ρίχτερ στην Χαλκίδα «ταρακούνησε» την Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ξύπνησε την πρωτεύουσα νωρίς το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο εκπροσωπεί τους φορείς του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο σεισμός έγινε στις 04:09 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας και εστιακό βάθος 13 χιλιομέτρων.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας. Ακολούθησαν 15 μετασεισμοί, μεγέθους απο 2 εως 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, τα ρήγματα της περιοχής, τα οποία  συνδέονται με το ρήγμα της Αταλάντης και προκάλεσαν και τους σεισμούς της 18ης Νοεμβρίου 2014, δίνουν σεισμούς σχετικά χαμηλού μεγέθους και δεν εμπνέουν ανησυχία στους σεισμολόγους.

Νωρίτερα σήμερα, στις 01:20 ώρα Ελλάδας, οι σεισμογράφοι του Δικτύου κατέγραψαν άσθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δόνησης τον θαλάσσιο χώρο 119 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου στη Κρήτη.