Απογοητευτική εικόνα στη Βαρβάκειο Αγορά

Απογοητευτική εικόνα στη Βαρβάκειο Αγορά

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διασχίζοντας την οδό Αθηνάς, ανάμεσα σε σκεπτικούς πολίτες και ξένοιαστους τουρίστες, έφτασα στην είσοδο της αγοράς Βαρβακείου χθες το πρωί. Εκ πρώτης όψεως η εικόνα που αντίκρισα ήταν απογοητευτική. Η στοά που άλλοτε έσφυζε από ζωή ήταν σχεδόν άδεια. Λιγοστοί πολίτες, μεγάλης ηλικίας κυρίως, κρατούσαν μικρές σακούλες με ψώνια. Προχωρώντας προς το βάθος της αγοράς, η ψύχρα από τα ψυγεία των καταστημάτων γίνεται έντονη. Οι πωλητές διαλαλούσαν τα προϊόντα τους διεκδικώντας το μερίδιο της μικρής πλέον αγοράς που τους αναλογεί. Συνταξιούχοι με το βλέμμα καρφωμένο στα ταμπελάκια των τιμών προσπαθούσαν να βρουν την ευκαιρία εκείνη που συνδυάζει την καλή ποιότητα με τη χαμηλή τιμή.

«Πήρα 120 ευρώ από την τράπεζα πριν από λίγο, ήρθα να ψωνίσω για να έχω», λέει στη «Κ» συνταξιούχος από τον Χολαργό. «Ανησυχώ πολύ γιατί δεν ξέρω τι έρχεται. Τι άλλο μάς περιμένει. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν τους», λέει. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις πολλών συμπολιτών μας που έσπευσαν στην κεντρική αγορά των Αθηνών να κάνουν τα ψώνια τους, δηλώνοντας, οι περισσότεροι, πως την Κυριακή θα ψηφίσουν ΝΑΙ, αιτιολογώντας την επιλογή τους, με την ισχυρή θέληση να παραμείνει η χώρα εντός της Ευρώπης.

Πάντως, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες η συνολική κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά είναι αυξημένη κατά 50%, ενώ σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι 25%, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες. Ο κ. Κλεάνθης Τσιρώνης, πρόεδρος της Βαρβακείου αγοράς, δηλώνει πως αυτή η άνοδος της κίνησης δεν οφείλεται ούτε στην καταναλωτική ισχύ ούτε στη δυνατότητα των πολιτών να ξοδέψουν, αλλά στην αβεβαιότητα που επικρατεί στο κόσμο, και χαρακτηρίζει την κατάσταση ως «παροδική». Το σημαντικότερο πρόβλημα στην αγορά κρεάτων, όπως σημειώνει, είναι για τους εμπόρους που προμηθεύονται κρέας από το εξωτερικό, όπου απαιτείται αποπληρωμή σε μετρητά, ενώ οι ίδιοι δέχονται πίστωση. Συμπληρώνει ακόμη πως αυτή την εβδομάδα πολλοί συνάδελφοί του δέχονταν χρεωστικές κάρτες, αλλά από εβδομάδα θα σταματήσουν. Για το δημοψήφισμα σύσσωμοι οι επαγγελματίες της Βαρβακείου υποστηρίζουν ΝΑΙ στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή