Στην ΕΛ.ΑΣ. 4,5 εκατ. ευρώ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν μήνα αργότερα, στις 31 Ιουλίου, αντί της 30ής Ιουνίου, θα γίνουν οι ετήσιες τακτικές μεταθέσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με την υπ’ αριθμόν 62/2015 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο σχέδιο προεδρικού διατάγματος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Πανούση, το οποίο προβλέπει τη διενέργεια με έναν μήνα καθυστέρηση των τακτικών μεταθέσεων των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, περί τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει στον κρατικό προϋπολογισμό η αποζημίωση των αστυνομικών για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Η ειδική αποζημίωση ορίζεται στα 62 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 28 Ιουνίου 2015 έως 5 Ιουλίου 2015.

Ειδικότερα, στις 3 Ιουλίου 2015 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (αρ. 1378) κοινή υπουργική απόφαση, των υπουργών Εσωτερικών κ. Νίκου Βούτση και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα, σύμφωνα με την οποία «καθορίζεται ειδική αποζημίωση στους υπαλλήλους του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015». Οπως αναγράφεται στο ΦΕΚ, «Εγκρίνουμε την καταβολή αποζημίωσης για την παροχή έκτακτης εργασίας κατά το χρονικό διάστημα από 28.6.2015 έως 5.07.2015 στο πλαίσιο διενέργειας του Δημοψηφίσματος. Καθορίζουμε την ειδική αποζημίωση για τον καθένα από τους παραπάνω στο ποσό των 62 ευρώ». Οπως αναφέρεται επίσης στο ΦΕΚ, από την υπουργική απόφαση προκαλείται δαπάνη 4,5 εκατ. ευρώ σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή