Σύλληψη για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου στην Πεντέλη

Σύλληψη για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου στην Πεντέλη

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στην Νέα Πεντέλη 57χρονος κατηγορούμενος για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου από περιοχή στο Πεντελικό Όρος, που έχει χαρακτηρισθεί ως δημόσια δασική έκταση, κηρυγμένη αναδασωτέα και στην οποία απαγορεύεται η εξόρυξη μαρμάρου και οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτήν.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί εκμεταλλεύσεως λατομείων αδρανών υλικών και απαγορεύσεως εκμεταλλεύσεως λατομείων μαρμάρου σε περιοχή του Πεντελικού Όρους».

Συγκεκριμένα, το πρωί της 7ης Ιουλίου αστυνομικός του Α.Τ. Πεντέλης διαπίστωσε δραστηριότητα σκαπτικού μηχανήματος σε περιοχή του Πεντελικού Όρους και ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Αστυνομικοί που μετέβησαν στην περιοχή εντόπισαν φορτηγό που οδηγούσε ο 57χρονος και μετέφερε στην καρότσα του ένα κομμάτι μαρμάρου με εμφανή σημάδια πρόσφατης εξόρυξης. Ο 57χρονος συνελήφθη και όπως εξακριβώθηκε, είχε προβεί λίγο νωρίτερα στην εξόρυξη του κατασχεθέντος κομματιού μαρμάρου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή