Ο Κουράκης αρνείται τις καταγγελίες για ρουσφέτια στην παιδεία

Ο Κουράκης αρνείται τις καταγγελίες για ρουσφέτια στην παιδεία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μυθεύματα» χαρακτηρίζει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης τις καταγγελίες (τις παρουσίασε χθες η «Κ») του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων (ΠΟΣΥΠ) του υπουργείου Παιδείας, Σάββα Φωτάκη ότι δημιουργείται το έδαφος για ρουσφετολογικές αποστάσεις εκπαιδευτικών σε θέσεις διοίκησης αντί μετατάξεων. «Ηδη εδώ και δύο χρόνια, από το 2013, δεν έχει εξεταστεί καμία από τις 700 αιτήσεις εκπαιδευτικών που αιτήθηκαν μετάταξης. Είναι απαράδεκτο, λοιπόν, να επιστρατεύονται οι παθογένειες της διοίκησης της εκπαίδευσης που υπάρχουν εδώ και χρόνια προκειμένου να δικαιολογηθεί ο απαράδεκτος τίτλος περί «ρουσφετολικών» αποσπάσεων.

Επιπροσθέτως, χωρίς η διαδικασία των αποσπάσεων να έχει ολοκληρωθεί, χωρίς να υπάρχουν ονόματα ή στοιχεία, οι μελλοντικές αποσπάσεις χαρακτηρίστηκαν ρουσφετολογικές» λέει το δελτίο Τύπου που διακινήθηκε από το επιτελείο του κ. Κουράκη. Ο κ. Φωτάκης είχε καταγγείλει ότι ενώ από τις τις 23 Ιουλίου 2013 δεν έχει εξετασθεί καμμία αίτηση των περίπου 700 εκπαιδευτικών, και οι δύο πρόσφατες συνεδριάσεις του αρμόδιου οργάνου αναβλήθηκαν, ο κ. Κουράκης στις 26 Ιουνίου 2015 εξέδωσε εγκύκλιο για αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς και υπηρεσίες του υπ. Παιδείας. «Αν δεν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις δεν θα δεχτούμε καμία απόσπαση στις υπηρεσίες μας και θα καταφύγουμε άμεσα στον εισαγγελέα, μαζί με τους προς μετάταξη εκπαιδευτικούς. Η εξυπηρέτηση του κομματικού στρατού θα πάψει να γίνεται στις πλάτες της Διοίκησης» ανέφερε ο κ. Φωτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή