Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη

Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να δοθεί προσανατολισμός στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο πλαίσιο των σπουδών των Πανεπιστημιακών Σχολών Επιστημών Υγείας της χώρας μας θα ζητήσει την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής από τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς.

Ειδικότερα, σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας με εκπροσώπους από τον χώρο των Επιστημών Υγείας παρουσία των υπουργών Υγείας Κ. Κουρουμπλή και Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών των σχολών, η συμμετοχή των σχολών σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας με την παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και αλλαγές στον τρόπο λήψης της ειδικότητας των γιατρών που θα προωθηθούν με τη μορφή νομοσχεδίου.

Στη συνάντηση, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, έχουν κληθεί και θα παρευρεθούν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θάνος Δημόπουλος, Κοσμήτορες και Πρόεδροι Σχολών Επιστημών Υγείας των Πανεπιστημιακών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων και συναρμόδιων φορέων (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ).

Αναλυτικότερα στη σύσκεψη θα συζητηθούν τα εξής επιμέρους θέματα:

– Θέματα που αφορούν το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών των Σχολών – προσανατολισμός στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

– Θέματα εκτίμησης αναγκών υγείας ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και συμμετοχή των Σχολών σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας/ υπηρεσιών φροντίδας των ομάδων αυτών.

– Θέματα αειφόρου ανάπτυξης.

– Θέματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

–  Σ/Ν για τις ειδικότητες των ιατρών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή