Παράνομο ηλεκτρονικό φαρμακείο προωθεί απαγορευμένα φάρμακα

Παράνομο ηλεκτρονικό φαρμακείο προωθεί απαγορευμένα φάρμακα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρότατη περίπτωση παράνομου ηλεκτρονικού φαρμακείου που προωθεί ακόμα και φάρμακα που έχουν απαγορευτεί παγκοσμίως, φέρνει στο φως καταγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προς τον ΕΟΦ.

Ο ιστότοπος μέσω του οποίου πωλούνται παρανόμως φάρμακα είναι στα ελληνικά, διαφημίζει τη δυνατότητα αγοράς φαρμάκων σε μεγάλη ποσότητα χωρίς συνταγή, ενώ η όλη της δομή και τα διαφημιστικά μηνύματα παραπέμπουν τον καταναλωτή ότι πρόκειται για μία νόμιμη επιχείρηση φαρμακείου.

Τα φάρμακα αναγράφονται με τη δραστική τους ουσία και δεν υπάρχει ουδεμία πληροφορία για την προέλευση και τα εργοστάσια παραγωγής τους. Ο ΠΦΣ είχε καταγγείλει από τα τέλη Μαίου στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΦ την ύπαρξη της σελίδας, ωστόσο όπως αναφέρεται στη νέα καταγγελία, έως και σήμερα ο ιστότοπος όχι μόνο λειτουργεί απρόσκοπτα, αλλά έχει «αποκτήσει» και άλλη μία ηλεκτρονική διεύθυνση που παραπέμπει σε αυτόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή