Σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω καύσωνα

Σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω καύσωνα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιφέρειες της χώρας σήμερα, καθώς σημειώνεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται οι άνεμοι. Συγκεκριμένα, οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σήμερα, με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα που θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως και 40 βαθμούς Κελσίου, θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 24 έως 36 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 25 έως 33 στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει και τους 35 βαθμούς. Ηλιοφάνεια και ενίσχυση των ανέμων και στην Αττική, με τη θερμοκρασία να φτάνει στο κέντρο της πρωτεύουσας τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι στα ορεινά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές.

Στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια και Σκύρος), Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες), Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Σαμοθράκη) υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Παράλληλα, ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι και οι πολίτες και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή