Ο Ερυθρός Σταυρός συμβάλλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Ο Ερυθρός Σταυρός συμβάλλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

54" χρόνος ανάγνωσης

Έκτακτο σχέδιο δράσης προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης ροής μεταναστών στην Ελλάδα καταρτίζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. 

Το σχέδιο, ύψους 300.000 ελβετικών φράγκων, με χρηματοδότηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, περιλαμβάνει διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, και συγκεκριμένα κιτίων ξηράς τροφής, ατομικής υγιεινής, βρεφικών ειδών και πόσιμου νερού, σε περίπου 10.000 νεοεισερχομένους μετανάστες και πρόσφυγες, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν εισέλθει στην ελληνική επικράτεια.

Η πρώτη φάση του σχεδίου θα λάβει χώρα σήμερα στην Κω, η οποία έχει, ήδη, δεχθεί ισχυρή πίεση από την αυξανόμενη μεταναστευτική ροή, ενώ θα ακολουθήσουν, άμεσα, η Λέσβος και στη συνέχεια η Σάμος και η Χίος.

 

Επίσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, υποστηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή «Ελαιώνας», με παρουσία κοινωνικών λειτουργών, εκπαιδευμένων εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας, νοσηλευτικής καθώς και Σαμαρειτών, σε δύο βάρδιες.

Οι εθελοντές έχουν αναλάβει, κυρίως, τη διανομή του φαγητού (τρία γεύματα ημερησίως) στους φιλοξενούμενους και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στον παιδότοπο του Κέντρου, ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί επιλαμβάνονται περιπτώσεων που χρήζουν υποστήριξης ή παραπομπής σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.