Στον ανακριτή για τα όπλα το πλήρωμα του «Haddad 1»

Στον ανακριτή για τα όπλα το πλήρωμα του «Haddad 1»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν τα επτά μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Haddad 1» που εντοπίστηκε νότια της Κρήτης να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά δίχως νόμιμα παραστατικά.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα. Πρόκειται για υπηκόους Συρίας, Αιγύπτου και Ινδίας, οι οποίοι κατέθεσαν ότι θα αμείβονταν με ποσά από 400 έως 2.500 ευρώ για να οδηγήσουν το «Haddad 1» από την Αλεξανδρέττα της Τουρκίας στο λιμάνι της Μισράτα της Λιβύης, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου. Ο καπετάνιος του πλοίου είναι υπήκοος Συρίας και επιβιβάστηκε στο πλοίο στις 13 Ιουλίου στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

Φέρεται μάλιστα να μετέβη αεροπορικώς στην Αίγυπτο από τη Συρία όπου διέμενε. Από τα αμφίβολης γνησιότητας κατασχεθέντα έγγραφα προκύπτει ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει έδρα στην Αίγυπτο και η διαχειρίστρια εταιρεία στη Συρία. Ωστόσο, στοιχεία που έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας η «Κ» κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι πίσω από το πλοίο και τη μεταφορά των πυρομαχικών βρίσκεται ελληνικών συμφερόντων εταιρεία.

Οπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιγκλίτς, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου είναι εγγεγραμμένη στον Πειραιά και από το δηλωτικό του τελωνείου προκύπτει ότι για τις 492.000 σφαίρες περιστρόφων και τις 4.900 κυνηγετικά όπλα είχε δοθεί νόμιμη άδεια εξαγωγής με τελικό παραλήπτη την αστυνομία του Σουδάν και τον Λίβανο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή