Οκτώ νέες υποτροφίες για ιατρική έρευνα από το ΙΚΥ

Οκτώ νέες υποτροφίες για ιατρική έρευνα από το ΙΚΥ

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Iδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ανακοίνωσε νέες διδακτορικές ή μεταδιδακτορικές ερευνητικές υποτροφίες στον ιατρικό τομέα από δύο κληροδοτήματα.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η χορήγηση τριών υποτροφιών για το εξωτερικό, σε άριστους πτυχιούχους ελληνικών ιατρικών σχολών για την εκπόνηση κλινικής έρευνας, μετά από επιλογή, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Λεωνίδας Νικολαΐδης». Κριτήρια επιλεξιμότητας αποτελούν ο βαθμός του βασικού πτυχίου (τουλάχιστον 8,5) και η οικονομική αδυναμία του υποψηφίου.

Επίσης ανακοινώθηκε η χορήγηση πέντε υποτροφιών για το εξωτερικό, έπειτα από επιλογή, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, ή για κλινική ή πειραματική έρευνα στο εξωτερικό, σε αντικείμενα που άπτονται του τομέα της ψυχιατρικής, από τα έσοδα του κληροδοτήματος «εις μνήμην Μαρίας Ζαούση».

H προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όλες τις υποτροφίες λήγει στις 22 Οκτωβρίου 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή