«H κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς»

«H κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανά πέντε λεπτά περνούν από τον κεντρικό δρόμο φορτηγά, αφού στην περιοχή εδρεύουν οι περισσότερες αποθήκες logistics. Αντίθετα, λιγοστές βιοτεχνίες έχουν απομείνει. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ελαιώνα προστέθηκε πλέον και η εγκατάσταση των μεταναστών. «Δεν το θέλαμε, αλλά δεν μας ρώτησε και κανείς», σχολιάζει στην «Κ» η 58χρονη Γεωργία Τσέκου που κατοικεί στην περιοχή από το 1992 με τον σύζυγό της. «Δουλεύαμε και οι δύο σε μια κλωστοϋφαντουργία, εγώ στη μηχανή και ο άντρας μου στη διανομή. Οταν έκλεισε γιατί μετέφερε το εργοστάσιο στη Βουλγαρία, μείναμε για έναν χρόνο άνεργοι, αλλά μετά ήρθα στον φούρνο και ο σύζυγός μου ξεκίνησε σε κάβα». Για τους πρόσφυγες λέει πως «δεν μας ενοχλούν, φαίνονται ήσυχοι άνθρωποι, αλλά δεν θέλουμε να γίνει μόνιμη αυτή η κατάσταση. Ερχεται ο χειμώνας, τι θα γίνει;», αναρωτιέται. Μεταξύ τους οι κάτοικοι σχολιάζουν καθημερινά το πρόβλημα, καθώς παρατηρούν τη ραγδαία υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Νίκος Καραγεωργίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «3 Αλφα», μιλάει στην «Κ» με θυμό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία δέκα χρόνια. «Η επιχείρησή μας ήρθε εδώ το 1982, όταν ο Ελαιώνας ήταν μια αναπτυσσόμενη βιομηχανική περιοχή. Επενδύσαμε, δημιουργήσαμε σύγχρονες μονάδες, εξακολουθούμε ακόμα και σήμερα να κοιτάμε μπροστά. Τα τελευταία 15 χρόνια όμως η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς». Ως αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς, έχει συμμετάσχει σε πολλές συσκέψεις για την αναβάθμιση της περιοχής. «Δυστυχώς αναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις χωρίς να καταλήγουμε σε πρακτικές λύσεις. Παρατηρώ μια άρνηση της Πολιτείας να υλοποιήσει έργα που σχετίζονται με την αναβάθμιση. Απορώ πώς κάποιοι τολμούν να μιλούν για ανάπτυξη όταν δεν μπορούν να αξιοποιήσουν μια περιοχή με πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», λέει. Για τον καταυλισμό των προσφύγων αναφέρει ότι είναι μια δυσάρεστη κατάσταση για όλους και κυρίους για τους ίδιους τους πρόσφυγες. «Πολύ φοβάμαι πως θα γίνει μόνιμη εγκατάσταση αφού θα προστεθούν το προσεχές διάστημα επιπλέον κοντέινερ. Η επιχειρηματικότητα έχει πληγεί από την αρχή της οικονομικής κρίσης. Η ανθρωπιστική κρίση που παρακολουθούμε φοβάμαι πως θα την αποτελειώσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή