Παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής στο ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής στο ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπόμνημα με τις θέσεις της Περιφέρειας Αττικής, όπως διατυπώνονται σε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέθεσε, σήμερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης εν όψει της συζήτησης προσφυγής φορέων του Πειραιά στις  6 Οκτωβρίου, ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ.

Η προσφυγή έχει κατατεθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, το Επαγγελματικό και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ),

Στο 9σελιδο υπόμνημα, αναπτύσσονται οι βασικοί λόγοι, για τους οποίους η Περιφέρεια Αττικής θεωρεί ότι πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα των φορέων του Πειραιά «για την ακύρωση της από 5-3-2014 «Πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΠ ΑΕ» της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΤΑΙΠΕΔ».

Αρχικά, τεκμηριώνεται ο Δημόσιος Χαρακτήρας του ΟΛΠ, με βάση και τη νομολογία. Τονίζεται επίσης ότι ο ΟΛΠ ΑΕ έχει αρμοδιότητες που ανάγονται στον πυρήνα της κρατικής εξουσίας και οι οποίες δεν μπορούν να ασκηθούν από ιδιώτες ή αμιγώς ιδιωτικού δικαίου νομικό πρόσωπο, όπως είναι η προστασία της δημόσιας ασφάλειας, η προστασία του περιβάλλοντος. Προστίθεται επίσης ότι με την πώληση του 67% των μετοχών δεν υπάρχει καμία διασφάλιση «της πραγματικής δυνατότητας εξακολουθήσεως της κρατικής εποπτείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT