«Βολές» Σπίρτζη κατά προέδρου ΟΑΣΑ

«Βολές» Σπίρτζη κατά προέδρου ΟΑΣΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εντονότατη αντίδραση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη προκάλεσε στη Βουλή η πρόταση την οποία διατύπωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Γρ. Δημητριάδης να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο ποινικής αντιμετώπισης των λαθρεπιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και οι παραβάτες να τιμωρούνται όχι για πταίσμα, αλλά για πλημμέλημα.

«Δηλαδή να συλλαμβάνονται και να φυλακίζονται από 3-5 έτη όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο; Δεν μπορώ να καταλάβω τέτοιου είδους προτάσεις. Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας τους ανθρώπους», σχολίασε λίγη ώρα αργότερα ο κ. Σπίρτζης.

Και πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο άνθρωποι που είναι πολλά χρόνια στα ΜΜΜ να διατυπώνουν τέτοιες προτάσεις. Για να συμπληρώσει: «Εχουν ευθύνη για το χάλι τους, έχουν ευθύνη για τους λαθροκυνηγούς. Εχουν ευθύνη αυτοί που τους τοποθέτησαν. Εχουμε ευθύνη κι εμείς γιατί δεν τους έχουμε αλλάξει ακόμα. Αυτή ήταν και η πρόταση που μας έκαναν οι θεσμοί. Να αλλάξουμε τον ποινικό κώδικα», κατέληξε ο υπουργός. Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ έχουν προγραμματίσει για σήμερα φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ).

«Απαιτούμε να μη διανοηθούν να καταργήσουν τα μειωμένα εισιτήρια και τις κάρτες μετακίνησης για φοιτητές, δυνατότητα που δίνεται μέσω του πολυνομοσχεδίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λόγω χρεών προς τον ΟΑΣΑ», αναφέρει η παράταξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή