Κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλειας

Κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλειας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου εργασίας προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη του ΠΑΜΕ, ως αντίδραση στη «διάλυση της κοινωνικής ασφάλειας», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους «νέους, νέες, συνταξιούχους, εργαζομένους και ανέργους» να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ενώ τονίζουν ότι «καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν τώρα αποφάσεις αγώνα, να βγουν στο δρόμο».

Κεντρικά συνθήματα των συγκεντρωμένων είναι "κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση" και "τα πορίσματά σας επιστρέφονται ως απαράδεκτα".

«Το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο μαζί με το σημερινό πόρισμα της «επιτροπής σοφών», συντρίβει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης», λέει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ υποστηρίζει ότι  «την ίδια ώρα που χαρίζουν χρήμα και απαλλάσσουν από χρέη τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Μας θέλουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς συντάξεις, χωρίς προστασία στους χώρους δουλειάς, χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την πρόνοια. Σπρώχνουν τους εργαζομένους στα νύχια των αρπαχτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως πεδίο κερδοφορίας, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και στους επιχειρηματίες της υγείας.

Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!

Να μην περάσει η νέα επέλαση στα δικαιώματα που κατακτηθήκαν με πολύχρονους αγώνες και αίμα.

Ολοι τώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή