Frontex: 291 συνοριοφύλακες στα hot spots Ελλάδας και Ιταλίας

Frontex: 291 συνοριοφύλακες στα hot spots Ελλάδας και Ιταλίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 291 συνοριοφύλακες από 19 ευρωπαϊκές χώρες θα σταλούν άμεσα στα «hot spots» Ελλάδας και Ιταλίας, προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στην ταυτοποίηση και καταγραφή των προσφύγων, όπως ανακοίνωσε η Frontex.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, o οργανισμός είχε ζητήσει 775 συνοριοφύλακες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα κράτη που εντάσσονται στην Συνθήκη του Σένγκεν.

«Αντιμετωπίζουμε μια μεταναστευτική και προσφυγική κρίση. Γι αυτό και πρώτη φορά η Frontex ζήτησε από τα κράτη-μέλη να παράσχουν τόσο μεγάλο αριθμό συνοριοφυλάκων», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκερί, προσθέτοντας:

«Ελπίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πιο κοντά στον στόχο μας. Γι αυτό θέλω να επισημάνω ότι τα κράτη-μέλη μπορούν να συνεχίσουν την αποστολή βοήθειας, παρότι η προθεσμία γι' αυτό έχει λήξει».

Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τις εργατοώρες, ο αριθμός συνοριοφυλάκων που απέστειλαν τα κράτη-μέλη καλύπτει περίπου το ένα τέταρτο συγκριτικά με το αίτημα που είχε καταθέσει η Frontex.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο οργανισμός είχε ανακοινώσει τη διάθεση 600 εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα, που θα αξιοποιηθούν σε θέματα ελέγχου εξωτερικών συνόρων και διαχείρισης – καταγραφής των προσφύγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή