«Καμπανάκι» Κομισιόν στην Αθήνα για την λαθραία υλοτόμηση

«Καμπανάκι» Κομισιόν στην Αθήνα για την λαθραία υλοτόμηση

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της εμπορίας ξυλείας που αποτελεί προϊόν λαθραίας υλοτόμησης κάλεσε την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κανονισμός της Ε.Ε. για την ξυλεία, ο οποίος ισχύει από τις 3 Μαρτίου 2013, απαγορεύει τη διάθεση λαθραία υλοτομημένης ξυλείας στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ο κανονισμός περί δημιουργίας εθελοντικού συστήματος αδειών FLEGT, που εφαρμόζεται από το 2005, θεσπίζει ένα σύστημα χορήγησης αδειών για την επαλήθευση της νομιμότητας των εισαγωγών ξυλείας στην ΕΕ.

Η Επιτροπή τονίζει ότι η Ελλάδα έχει λάβει σειρά μέτρων για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, ωστόσο, οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ακόμη θεσπίσει τα νομοθετικά μέτρα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών που υπέχουν βάσει των δύο κανονισμών.

Κατά συνέπεια, αποστέλλει αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα. Αν οι ελληνικές αρχές δεν λάβουν μέτρα εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή