Σε ανοδικούς ρυθμούς το Χρηματιστήριο

Σε ανοδικούς ρυθμούς το Χρηματιστήριο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε έφερε το Χρηματιστήριο στα υψηλότερα επίπεδα μετά την επανεκκίνηση της αγοράς στις 3 Αυγούστου 2015 εξαιτίας των capital controls που είχαν προκαλέσει την ματαίωση των συναλλαγων για όλο τον Ιούλιο.

Η άνοδος των τελευταιων ημερών στηρίχθηκε αποκλειστικά στα κέρδη των τραπεζικών μετοχών. Οι επενδυτές έδειξαν καλή διάθεση και πήραν το ρίσκο να τοποθετηθούν στις 4 συστημικές τράπεζες προκειμένου να εκμεταλλευθούν την πορεία των μετοχών μετά την ολοκλήρωση των ισάριθμων αυξήσεων κεφαλαίων με μετρητά.

Σήμερα η άνοδος της αγοράς ήταν ήπιου χαρακτήρα καθώς αρκετοί επενδυτές δεν άντεξαν στο πειρασμό και προχώρησαν στην κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων που δημιούργησαν οι 4 σερί ανοδικές συνεδριάσεις. Ο γενικός δείκτης έκλεισε σήμερα με κέρδη  +0,32%  στις 712,49   μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 50,04     εκατ. ευρώ. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικος δείκτης κατέγραψε  άνοδο   +3,86%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή