Αγωγή Γιαννακόπουλου κατά Πάνου Καμμένου

Αγωγή Γιαννακόπουλου κατά Πάνου Καμμένου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγωγή εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου έχει καταθέσει, σύμφωνα με γραπτή του δήλωση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΒΙΑΝΕΞ και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός), διεκδικώντας 10 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση που, όπως υποστηρίζει, υπέστη, ενώ ζητεί επίσης την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Καμμένου.

Το περασμένο Σάββατο –κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες– ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Γιαννακόπουλο από το βήμα της Βουλής ότι του έστειλε (στον ίδιο και τη σύζυγό του) λίγο μετά τις εκλογές sms μέσω κινητού, στα οποία αρχικώς τού έδινε συγχαρητήρια. Στη συνέχεια, μέσω των sms, ο κ. Γιαννακόπουλος ζητούσε, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, να μην αναλάβει ο Σταύρος Κοντονής το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού και να τοποθετηθούν φιλικά του (σ.σ. του Γιαννακόπουλου) πρόσωπα στο υπουργείο Υγείας.

Μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος ισχυρίζεται ότι ο κ. Γιαννακόπουλος του έστειλε άλλο μήνυμα, στο οποίο έγραφε «αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα, να μη με λένε Γιαννακόπουλο». Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του Ποταμιού κ. Αμυράς και Μαυρωτάς ζητούν τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών Καμμένου-Γιαννακόπουλου. Και ρωτούν «τι είδους συνεργασία είχαν προεκλογικώς, αλλά και μετεκλογικώς» οι δύο άνδρες, αλλά και «τι υποσχέσεις δόθηκαν, από πότε ανταλλάσσουν sms με θέμα τη σύνθεση της κυβέρνησης υπουργοί και επιχειρηματίες;».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή