Στον εισαγγελέα τα 19 μέλη του «Ρουβίκωνα»

Στον εισαγγελέα τα 19 μέλη του «Ρουβίκωνα»

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα οι 19 αντεξουσιαστές, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που συνελήφθησαν για συμμετοχή τους στην κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ το βράδυ της Δευτέρας. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη, μεταξύ άλλων, για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ πριν από τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να υποβληθούν σε λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η κατάληψη στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΑΝΕΛ στη λεωφόρο Συγγρού έγινε το απόγευμα της Δευτέρας. Οι δράστες ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου και ανάρτησαν πανό. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι μερικές ώρες αργότερα προσήγαγαν τους καταληψίες στη ΓΑΔΑ. Μέλη της ίδιας ομάδας είχαν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ και στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο τότε, οι άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας είχαν εγκαίρως ειδοποιηθεί για τις κινήσεις της ομάδας και απέτρεψαν την υλοποίηση του σχεδίου της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή