Διπλή έρευνα για τους χειρισμούς δικαστικών στην υπόθεση των στημένων αγώνων

Διπλή έρευνα για τους χειρισμούς δικαστικών στην υπόθεση των στημένων αγώνων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες που έγιναν σχετικά με τους χειρισμούς δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες.

Η έρευνα που διατάχθηκε αφορά στη διακρίβωση, τυχόν, ποινικών αδικημάτων από τον εισαγγελέα εφετών που πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο, αλλά και εφέτη που μετείχε στο Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε και το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση. Η σχετική αναφορά που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση έγινε από τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση Αχιλλέα Μπέο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αναφορά του ο Αχιλλέας Μπέος έχει καταγγείλει ότι οι χειρισμοί των ελεγχομένων, δικαστικού και εισαγγελέα, υπήρξαν μή νόμιμοι. Παράλληλα ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Νικόλαος Λεοντής διέταξε πειθαρχική  έρευνα για τον εν λόγω εφέτη μετά καταγγελίες που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης σε θέματα Διαφθοράς κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή