Νέο διεθνές βραβείο στη Νομική

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα διεθνή επιτυχία πέτυχε η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Φοιτητές της σχολής κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό διαιτησίας επί θεμάτων ξένων άμεσων επενδύσεων, που διοργανώθηκε στο King’s College του Λονδίνου από το Center for International Legal Studies (CILS). Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται από το 2006, εστιάζει σε αντιδικίες επενδυτών και κρατών. Φέτος συμμετείχαν περισσότερα από 50 διεθνή πανεπιστήμια και το θέμα αφορούσε τις επενδύσεις στον κλάδο των φωτοβολταϊκών. Συγκεκριμένα, μία εταιρεία που έπαιρνε επιδότηση για να επενδύσει προσέφυγε κατά του Δημοσίου όταν το κράτος αναγκάστηκε να μειώσει τις επιδοτήσεις για να προλάβει φαινόμενα «φούσκας» στον κλάδο. Αυτό ήταν και το επιχείρημα του Δημοσίου, ενώ η εταιρεία είχε ως βασικό επιχείρημα την ανάγκη σταθερού επενδυτικού πλαισίου που οφείλουν να προσφέρουν τα κράτη.

Η ελληνική ομάδα κέρδισε στον τελικό την ομάδα πανεπιστημίου από την Ινδονησία, ενώ στον ημιτελικό στην ελληνική ομάδα «υποκλίθηκε» μία από πανεπιστήμιο της Αργεντινής, Πέρα από το ότι χρίσθηκαν πρωταθλητές, τα μέλη της ομάδας, υπό την καθοδήγηση του λέκτορος στον τομέα Διεθνών Σπουδών, Αναστασίου Γουργουρίνη, συνέλεξαν οκτώ βραβεία για τη συνολική επίδοσή τους. Στην ομάδα μετείχαν οι φοιτητές Δέσποινα Αρσλανίδη, Μαρία Ελένη Χρυσανθακοπούλου, Νικολέτα Χαλικοπούλου, Δημήτρης Σταμάτης, Θωμάς Βαρουχάκης – Παπαδογιάννης και Λευτέρης Δαφέρμος. Προπονήτριες ήταν η Ειρήνη Κικαρέα και η Κλεονίκη Μαρία Σεργάκη, επίσης φοιτήτριες που μετείχαν σε προηγούμενο διαγωνισμό. Η νέα επιτυχία της Νομικής –πέρυσι, μία άλλη ομάδα υπό τον κ. Γουργουρίνη κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA– προστίθεται στις επιτυχίες των νομικών σχολών της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT