Πολίτες προσφεύγουν δικαστικά κατά του Νίκου Φίλη

Πολίτες προσφεύγουν δικαστικά κατά του Νίκου Φίλη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και πολίτες, εκτός απο τους τρείς βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν προσφύγει δικαστικά κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τις δηλώσεις του περί της γενοκτονίας των Ποντίων που έχουν προκαλέσει ποικίλλες αντιδράσεις.

Ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και την κίνηση των νομίμων διαδικασιών σε βάρος του Νίκου Φίλη.

Ολα άρχισαν όταν ο κ. Φίλης δήλωσε (Star), απαντώντας σε ερώτηση για παλαιότερες τοποθετήσεις του, ότι «έκανα δήλωση πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος συμμεριζόμενος τις απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και στο φαινόμενο της γενοκτονίας». Συμπλήρωσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία, με αυστηρή επιστημονική έννοια». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του, τονίζοντας ότι «εγώ δεν θέλω να επιβάλω τις προσωπικές μου απόψεις ως κρατική πολιτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή