Χρησιμοποιούν αστέγους ως «κούριερ» ναρκωτικών

Χρησιμοποιούν αστέγους ως «κούριερ» ναρκωτικών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστεγους και ηλικιωμένους χρησιμοποιούν τα κυκλώματα διακίνησης για τη μεταφορά ναρκωτικών με αεροπορικές πτήσεις. Αυτό αποκαλύπτουν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών με αφορμή τη σύλληψη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενός 67χρονου «κούριερ», ο οποίος μετέφερε στις αποσκευές του 17,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Ο άνδρας επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το αεροδρόμιο της Λάρνακας, ωστόσο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης που διενεργεί ελέγχους επιβατών στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας. Στη βαλίτσα του 67χρονου βρέθηκαν 16 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 17,5 κιλών. Κάθε μία από τις συσκευασίες ήταν καλυμμένη με ποσότητα βρασμένου καφέ έτσι ώστε τα ναρκωτικά να μην εντοπιστούν από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της Αστυνομίας που «εκτελεί» υπηρεσία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Απαντώντας σε ερωτήσεις αστυνομικών που τον συνέλαβαν, ο 67χρονος αποκάλυψε ότι είναι άστεγος, καθώς και ότι τα μέλη του κυκλώματος τον εντόπισαν στο κέντρο της Αθήνας και τον στρατολόγησαν αντί 500 ευρώ, ζητώντας του να μεταφέρει τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά στην Κύπρο. Ακόμα, είπε στους αστυνομικούς ότι είχε υποβάλει τα χαρτιά του για σύνταξη, καθώς διέθετε κάποια ένσημα ενώ είχε συμπληρώσει το όριο ηλικίας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 160 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο καθ’ υπόδειξιν των μελών της σπείρας θα ενεργοποιούσε μετά την άφιξή του στην Κύπρο. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το ίδιο κύκλωμα (για το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να διαθέτει πληροφορίες) έχει, με παρόμοια μεθοδολογία, διακινήσει στην Κύπρο και άλλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και χθες απολογήθηκε ενώπιον του 29ου τακτικού ανακριτή. Οπως αναμενόταν, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή