Ταυτόχρονες συγκεντρώσεις υπερ και κατά των προσφύγων στην Βικτώρια

Ταυτόχρονες συγκεντρώσεις υπερ και κατά των προσφύγων στην Βικτώρια

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι δύο συγκεντρώσεις στην πλατεία Βικτωρίας.   Οι διαδηλωτές των αντιφασιστικών οργανώσεων πέταξαν αυγά στην ομάδα των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την παρουσία των προσφύγων και εκείνοι αποχώρησαν δηλώνοντας ότι θα καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστου.

Λίγο μετά τις 7, αποχώρησαν και οι τελευταίοι διαδηλωτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης. Στο μεταξύ και δεύτερο λεωφορείο του ΟΑΣΑ παρέλαβε περίπου 150 πρόσφυγες με προορισμό τα κέντρα φιλοξενίας στο Γαλάτσι και τον Ελαιώνα. Τα δρομολόγια θα συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ καθώς αναμένονται και νέες αφίξεις προσφύγων από τα νησιά στον Πειραιά.

Νωρίτερα η πλατεία έχει χωριστεί στα δύο από δυνάμεις των ΜΑΤ. Στην πάνω πλευρά τους βρίσκονται συγκεντρωμένες οι αντιφασιστικές οργανώσεις, ενώ από την πλευρά της οδού Αριστοτέλους έχουν συγκεντρωθεί οι διαμαρτυρόμενοι ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία βρισκόντουσαν εκατοντάδες πρόσφυγες οι οποίοι έφτασαν σήμερα στον Πειραιά με πλοία από την Μυτιλήνη και την Χίο. Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους γύρω από την πλατεία Βικτωρίας διεξάγεται κανονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή