Συγκέντρωση Ποντίων με ένταση και συμπλοκές

Συγκέντρωση Ποντίων με ένταση και συμπλοκές

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συμπλοκές μεταξύ των ομάδων περιφρούρησης και μελών της Χρυσής Αυγής, βόμβες μολότοφ από αντιεξουσιαστές και υψηλοί τόνοι για παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη χρωμάτισαν τη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση ποντιακών σωματείων στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Τα επεισόδια προκλήθηκαν όταν μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κιλκίς Χρήστο Χατζησάββα και τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Αρτεμη Ματθαιόπουλο επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο της εκδήλωσης την οποία περιφρουρούσαν ομάδες Ποντίων. Ακολούθησε συμπλοκή στην οποία ενεπλάκησαν και άλλοι χρυσαυγίτες ενώ στις παρυφές της συγκέντρωσης μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότοφ.

Η ένταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων δίχως να χρειαστεί να επέμβει η Αστυνομία και η εκδήλωση εξελίχθηκε με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στο ψήφισμα που επέδωσαν στη γραμματέα του ΥΜΑΘ Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν την άμεση παραίτηση του κ. Φίλη ή αποπομπή του από τον πρωθυπουργό.

Η συγκέντρωση είχε οργανωθεί από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με τη συμμετοχή και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Ελλάδος, και στη Θεσσαλονίκη είχαν καταφθάσει με λεωφορεία εκπρόσωποι οργανώσεων αλλά και απλοί Πόντιοι απ’ όλη την Ελλάδα. Εκτος από την παραίτηση του κ. Φίλη, το θέμα της Γενοκτονίας για τους Ποντίους «ακουμπάει» και την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία. «Καλούμε τον πρωθυπουργό να μην καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ γιατί εάν το κάνει, θα είναι για μας του Πόντιους casus beli», είπε στην «Κ» ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΣ Στέφανος Τανιμανίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή