Σύλληψη παιδόφιλων από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σύλληψη παιδόφιλων από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο παιδόφιλων, ηλικίας 21 και 36 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Στην πρώτη περίπτωση διενεργήθηκαν διαδικτυακές έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Κατά τον διαδικτυακό έλεγχο και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της Ελλάδας, που είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων (οπτικοακουστικό υλικό-video).

 

Έπειτα από έρευνα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε σε άνδρα 36 ετών. Αμέσως μετά, κλιμάκιο αστυνομικών πήγε στην οικία του δράστη, όπου πραγματοποίησε έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία με σκληρότατο οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας περίπου έως και έξι ετών, σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, καθώς επίσης και σε σεξουαλικές πράξεις με ζώα.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ, ότι χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα, κάνοντας χρήση 30 ηλεκτρονικών ιχνών, έχουν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στον 21χρονο. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι (δύο εσωτερικοί και ένας εξωτερικός), καθώς και εξωτερικό μέσα αποθήκευσης δεδομένων (USB).

Παράλληλα, βρέθηκαν περίπου 50.000 χιλιάδες αρχεία με «σκληρό» οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες-βίντεο) παιδικής πορνογραφίας, που αναπαριστούσαν σεξουαλικές πράξεις ανηλίκων κάτω των 15 ετών, είτε με έτερους ανηλίκους, είτε με ενηλίκους. Παράλληλα, βρέθηκε εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου ο 21χρονος είχε πρόσφορο προς θέαση υλικό πορνογραφίας ανηλίκων προς χρήστες συγκεκριμένης ιστοσελίδας και του παρείχε τη δυνατότητα να κρατάει, είτε στιγμιαίες απεικονίσεις, είτε βίντεο από τους τυχαίους χρήστες, που συνδέονταν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

 

Και στις δύο περιπτώσεις, τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους.

 

Οι δύο ημεδαποί, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT