ΕΡΓΟΣΕ: Σύνδεση της Πάτρας με το λιμάνι το 2016

ΕΡΓΟΣΕ: Σύνδεση της Πάτρας με το λιμάνι το 2016

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας με το λιμάνι επιχειρεί να προχωρήσει η ΕΡΓΟΣΕ, με την προμελέτη για το συγκεκριμένο έργο να προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2016.

Μιλώντας στην έκθεση CODE PATRAS «ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ & ΠΟΛΗ», στην οποία παρουσιάστηκε η μελέτη του Πανεπιστήμιου της Ζυρίχης για την σύνδεση του Λιμένα της Πάτρας με το νέο δίκτυο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Θάνος Βούρδας επεσήμανε ότι ο ΟΣΕ έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες προμελέτης της χάραξης, η οποία θα τεθεί σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία στις αρχές του καινούριου χρόνου.

«Το χρονοδιάγραμμα είναι αυστηρό για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του έργου» σημείωσε, ενώ ξεκαθάρισε πως αναζητείται εναλλακτική λύση καθώς δε θα ακολουθηθεί η λύση της υπογειοποίησης, η οποία θεωρείται κοστοβόρα. Τόνισε, πάντως, ότι το σύγχρονο τρένο θα περνά από το Ρίο και θα συνδέεται με το λιμάνι, δηλαδή θα πρέπει να υπάρχει διέλευση μέσα από τον οικιστικό αστικό ιστό της Πάτρας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή