Μέσω εταιρείας η αγορά της ηρωίνης του «Noor 1»

Μέσω εταιρείας η αγορά της ηρωίνης του «Noor 1»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση στο δικαστήριο του προϊσταμένου της Ασφάλειας Λιμεναρχείου Πειραιά Γιώργου Κατσούλη συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One», τον Ιούνιο του 2014. Η κατάθεση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας ξεκίνησε την Πέμπτη και συνεχίστηκε χθες.

Στην κατάθεσή του ο κ. Γιώργος Κατσούλης περιέγραψε με λεπτομέρεια το πώς εντοπίστηκε το φορτίο της ηρωίνης, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που διαδραμάτισε στην αποκάλυψη της υπόθεσης η αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, γνωστή και ως DEA (Drug Enforcement Agency).

Επιπλέον, ο κ. Κατσούλης αναφέρθηκε στη σύσταση της εταιρείας Arab Waves στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέσω της οποίας επρόκειτο να γίνει η αποπληρωμή του φορτίου των δύο τόνων της ηρωίνης.

Οπως είχε αποκαλύψει και στην κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας κ. Μαρίας Σκάρπου, ο προϊστάμενος της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πειραιά τόνισε ότι νόμιμος εκπρόσωπος της επίμαχης εταιρείας ήταν πρώην αθλητικός παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του «Noor 1». Μάλιστα, αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι, προκειμένου να βρεθούν τα ίχνη της εταιρείας, διεξήχθη ειδική έρευνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από κλιμάκιο της DEA.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του την Πέμπτη ο κ. Γιώργος Κατσούλης δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου για την εταιρεία: «Ιδρύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 για έναν χρόνο, παρότι η διάρκεια τέτοιων εταιρειών είναι διετής. Ουδέποτε ασχολήθηκε με το αντικείμενό της, τη διαχείριση δηλαδή και ναύλωση πλοίων».

Σύμφωνα με τον κ. Κατσούλη, η αρχική πληροφορία ήταν ότι μέσω της Arab Waves θα ανοιγόταν τραπεζικός λογαριασμός για τις ανάγκες της μεταφοράς και αγοράς της ηρωίνης, ενώ επανέλαβε ότι μετά τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος έγινε προσπάθεια να σβηστούν τα στοιχεία της εταιρείας.

Χθες υπεβλήθη στη βάσανο των ερωτήσεων από τους συνηγόρους των μελών του πληρώματος, οι οποίοι προσπάθησαν να αντικρούσουν τον ισχυρισμό του ότι γνώριζαν για τη μεταφορά του παράνομου φορτίου, που εξάλλου είχε φορτωθεί από λάντζες εν πλω.

Η δίκη για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με το «Noor One» πρόκειται να συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή