Απειλές των «Πυρήνων» κατά του Γ. Πανούση

Απειλές των «Πυρήνων» κατά του Γ. Πανούση

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθείες απειλές κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, εκτοξεύουν με γραπτές ανακοινώσεις τους στην ιστοσελίδα Athens Indymedia τα αδέλφια Γεράσιμος και Χρήστος Τσάκαλος, μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Πανούση για στοχοποίησή του από τρομοκράτες και ποινικούς κρατουμένους. Υβριστικό κείμενο που υπογράφει ο Χρήστος Τσάκαλος αναφέρει ότι «μέχρι χθες, ο Πανούσης ήταν απλά ένας χαμαιλέοντας ψευτοδιανοούμενος του συστήματος. Από σήμερα, μπορεί να μην αναβαθμίστηκε ως κυβερνητικό στέλεχος, αναβαθμίστηκε όμως ως στόχος της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”, και όσων αγωνίζονται για την ελευθερία… Τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί…». Αντίστοιχα, ο μικρότερος αδελφός του Χρήστου Τσάκαλου, Γεράσιμος, που επίσης κρατείται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» γράφει σε επιστολή του: «Ο Πανούσης όντως ήταν, είναι και θα είναι στόχος του αντάρτικου πόλης για τις επιλογές που έχει κάνει».

«Δικαίωμά τους να με απειλούν, αλλά αναιρούν όλη την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι γράφω ρομάντσα» απάντησε από την πλευρά του (STAR) ο κ. Πανούσης για τα λεγόμενα των αδελφών Τσάκαλου, προσθέτοντας ως προς το Μαξίμου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του επιτέθηκαν: «Κάπου θα πρέπει να κρυφτούν όλοι αυτοί». Μάλιστα, ο πρώην υπουργός επεδίωξε να χρησιμοποιήσει τις δύο ανακοινώσεις ως επιβεβαίωση των όσων ο ίδιος αποκάλυψε. «Γιατί βγαίνει τώρα ο Τσάκαλος να τους διαψεύσει; Τι τον ενοχλεί;» αναρωτήθηκε, για να απαντήσει «ο μόνος λόγος για τον οποίο το κάνει είναι για να μην έχει πίεση από τους άλλους κρατούμενους ότι οι “Πυρήνες της Φωτιάς” είχαν προνομιακή μεταχείριση». Κατά τα λοιπά, ο κ. Πανούσης προανήγγειλε ότι θα ζητήσει και τις κασέτες από τις οποίες προέρχονται οι απομαγνητοφωνήσεις. Μάλιστα, κατηγόρησε τους κ. Παρασκευόπουλο και Τόσκα ότι άφησαν να διαρρεύσει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν προκειμένου να τον εκφοβίσουν: «Δεν φοβάμαι τον Τσάκαλο, θα φοβηθώ αυτούς;».

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα Πανούση κυριαρχεί και στις παρεμβάσεις της Ν.Δ. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης κατέθεσαν χθες επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό, ενώ μακροσκελή ανακοίνωση, με αφορμή και το μεταναστευτικό, εξέδωσε ο πρώην υπουργός Βασ. Κικίλιας, θέτοντας το ερώτημα εάν «η ΕΛ.ΑΣ., η Αντιτρομοκρατική και η Ασφάλεια αφήνονται πραγματικά ελεύθερες να επιτελέσουν το έργο τους ή η πολιτική ανικανότητα σε συνδυασμό με τους ψευδο-ιδεαλισμούς των κυβερνώντων οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή