Με αναστολή λειτουργίας απειλούν τα ΤΕΙ

Με αναστολή λειτουργίας απειλούν τα ΤΕΙ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη και με αναστολή λειτουργίας απειλούν τα ΤΕΙ λόγω της μη κάλυψης των αναγκών τους σε διδακτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 εγκρίθηκαν συνολικά 701 θέσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού (54 θέσεις με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και 647 θέσεις με χρηματοδότηση από τα αποθεματικά των Ιδρυμάτων) έναντι 846 θέσεων για το 2014-15 (μείωση περίπου 17%) και 1.080 θέσεων για το 2013-14.

Εξαιτίας της μείωσης της θέσεων εκτάκτων, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις και τον σταθερό αριθμό των φοιτητών των ΤΕΙ, οι ηγεσίες των ιδρυμάτων μιλούν για ταχύτατη υποβάθμιση της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή, νομοθετική ρύθμιση ώστε οι ηγεσίες των ΑΕΙ/ΤΕΙ να μπορούν να μεταφέρουν κονδύλια από ένα λογαριασμό του ιδρύματος σε άλλον, πράγμα που δεν επιτρεπόταν έως τώρα, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν τα ΑΕΙ λόγω περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας όπως ανακοίνωσε στη Βουλή η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή