Καταγγελίες για πιέσεις στα ΕΠΑΛ να κλείσουν τμήματα

Καταγγελίες για πιέσεις στα ΕΠΑΛ να κλείσουν τμήματα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας πιέζει να κλείσουν τμήματα στα Επαγγελματικά Λύκεια, ώστε οι εκπαιδευτικοί τους να απασχοληθούν στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει.

Αυτό καταγγέλλει το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, το οποίο αναφέρει ότι ενημερώθηκε σχετικά από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Κ. Γιαννόπουλο.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, ο περιφερειακός διευθυντής δέχεται μεγάλες πιέσεις από το υπουργείο Παιδείας να κλείσουν ολιγομελή τμήματα, κυρίως εσπερινών σχολείων και ΕΠΑΛ και ζήτησε από την ΕΛΜΕ να του καταθέσει προτάσεις για το μέλλον των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών και για τα Τμήματα–Ειδικότητες που θα λειτουργούν σε αυτά.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ έχουν σταλεί ήδη τα ονόματα των υπό διάθεση εκπαιδευτικών στο υπουργείο, χωρίς να έχουν περάσει από Υπηρεσιακό Συμβούλιο και αναμένεται υπουργική απόφαση με την οποία θα διατεθούν σε δημόσια ΙΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή