Γ. Πανούσης: Οι διαρροές εγγράφων έγιναν σκοπίμως

Γ. Πανούσης: Οι διαρροές εγγράφων έγιναν σκοπίμως

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σκόπιμες διαρροές έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις καταγγελίες του ότι υπήρξε αποδέκτης απειλών κατά της ζωής του αλλά και ότι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είχαν επαφές με υποδίκους για τρομοκρατία ενισχύοντας τη στοχοποίησή του.

Ο πρώην υπουργός που κατέθεσε για δεύτερη μέρα χθες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα επέμεινε στις αρχικές του καταγγελίες για τις οποίες έχει ήδη προσκομίσει ενημερωτικά σημειώματα που ελάμβανε ως υπουργός από την ΕΥΠ για θέματα που τον αφορούσαν. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν υπέβαλε αίτημα να δοθούν οι κασέτες που περιέχουν τις καταγραφές –οι οποίες περιλαμβάνονται στα κατατεθειμένα ενημερωτικά σημειώματα– ο πρώην υπουργός δεν έδωσε απάντηση, σημείωσε όμως με νόημα: «Απλώς θέτω ένα ερώτημα λογικής. Εγώ δεν διαρρέω, η δικαιοσύνη δεν διαρρέει. Ποιος διαρρέει; Ποιος έχει τα έγγραφα και μπορεί να τα διαρρέει με τον δικό του τρόπο ακριβώς για να στοιχειοθετήσει την αναφορά περί διαρροής;». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ως εγκληματολόγος έχει την απάντηση».

Ο κ. Πανούσης, που κατέθεσε για πέντε και πλέον ώρες στον ανώτατο λειτουργό ο οποίος έχει αναλάβει –λόγω της σπουδαιότητας– την υπόθεση της έρευνας για τις καταγγελίες, αναφέρθηκε ειδικώς και σε προγενέστερες επιθέσεις που είχε δεχθεί, με τοποθέτηση βόμβας στο γραφείο του το 2009, αλλά και σε βάρος του μέσα στο πανεπιστήμιο το 2010.

Τα περιστατικά αυτά συνεκτιμώνται από τις εισαγγελικές αρχές και αξιολογούνται υπό το φως και των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει από τις πρόσφατες καταγγελίες Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του από συγκεκριμένα άτομα που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της τρομοκρατίας.

Αλλωστε και, κατά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η έρευνα για τις καταγγελίες Πανούση περιέλαβε και τις προηγούμενες επιθέσεις σε βάρος του πρώην υπουργού.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, η οποία αποτέλεσε και την έναρξη των ερευνών, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δασούλας θα αποφασίσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του για την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνεχιστεί η διερεύνηση των καταγγελλομένων αλλά και η έρευνα για τη μηνυτήρια αναφορά των δύο υπουργών για την υπόθεση Πανούση.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου την αμέριστη εμπιστοσύνη του προς την ελληνική δικαιοσύνη, λέγοντας «είναι η ώρα της δικαιοσύνης, δεν είναι η ώρα της πολιτικής».

Η αναφορά, πάντως, των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Παρασκευόπουλου και Νίκου Τόσκα αποτελεί το δεύτερο σκέλος των ερευνών, σύμφωνα με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, και αφορά τα περί διαρροών μετά τις καταγγελίες Πανούση αλλά και τον έλεγχο για τη γνησιότητά τους.

Σε κάθε περίπτωση πληροφορίες ανέφεραν ότι οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να «τρέξουν» τις έρευνες για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και σκληρή πολιτική αντιπαράθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή