Συνάντηση Α. Μπαλτά με κλιμάκιο του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος

Συνάντηση Α. Μπαλτά με κλιμάκιο του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προγραμματισμένη συνάντηση με στελέχη του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά, συζητήθηκε η απόφαση του Ιδρύματος να απεντάξει τη δωρεά των €3.000.000 για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από το τρέχον σύστημα υλοποίησής του και να την επανεντάξει στο επόμενο φορολογικό έτος. Σύμφωνα με το υπουργείο η απόφαση ελήφθη για καθαρά λογιστικούς λόγους, προκειμένου να κλείσει ο ετήσιος ισολογισμός του Ιδρύματος, μετά την αδυναμία του ΕΜΣΤ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟΑ) να τηρήσει το προαπαιτηθέν χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση από το Ι.Σ.Ν. για την καταβολή της δωρεάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο πολιτισμού αναφέρει ότι: «Ο Υπουργός έχει συναντηθεί και ενημερωθεί διαδοχικά για την πορεία του ΕΜΣΤ από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΕΜΣΤ κ. Κατερίνα Κοσκινά, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Παπαναστασίου, αλλά και σχετικούς φορείς και πρόσωπα. Από την πλευρά του ΥΠΠΟΑ, έχουν υλοποιηθεί και δρομολογηθεί όλα τα αιτήματα της παρούσας διοίκησης του ΕΜΣΤ, προκειμένου να τηρηθεί το απαιτηθέν χρονοδιάγραμμα της δωρεάς. Συγκεκριμένα:

–    Έχουν καταβληθεί τα έξοδα μετεγκατάστασης του ΕΜΣΤ, παρά τις δυσκολίες εκταμίευσής τους.

–    Οι πιστώσεις που έχουν διατεθεί για το ΕΜΣΤ το 2015 από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ανέρχονται στο ποσό των 420.000,00 ευρώ.  Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχει εκδοθεί απόφαση κατανομής πίστωσης ύψους 2.000.000,00 ευρώ, η οποία θα εκταμιευθεί άμεσα.

–    Με πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ, ενεκρίθησαν από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ που θα στελεχώσουν το ΕΜΣΤ.

–    Τέλος, βρίσκεται στην τελική ευθεία η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τον Κανονισμό Εσωτερικής  Λειτουργίας του ΕΜΣΤ που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια.

Μολαταύτα και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του ΥΠΠΟΑ, η Μουσειολογική Μελέτη, απαραίτητη για την έναρξη λειτουργίας του ΕΜΣΤ , η οποία θα έπρεπε να έχει κατατεθεί από το ΕΜΣΤ από την αρχή της χρονιάς, δεν έχει κατατεθεί ούτε καν ως προσχέδιο στο Συμβούλιο Μουσείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT