Στον καταυλισμό της Ειδομένης 3.800 άτομα

Στον καταυλισμό της Ειδομένης 3.800 άτομα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 2.000 ήταν στις 8 το βράδυ τα άτομα που έχουν «εγκλωβιστεί» ανάμεσα στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στον καταυλισμό στην Ειδομένη, καθώς δεν είναι κάτοχοι διαβατηρίων Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν και ως εκ τούτου οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν επιτρέπουν τη διέλευσή τους.

Την ίδια ώρα, περίπου 1.800 ήταν τα άτομα που περίμεναν να διέλθουν τα σύνορα με την Ελλάδα και να μπουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Σει δηλώσεις του ο κ. Μουζάλας μετά την επίσκεψή του στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη αναφέρει ότι: «Υπάρχει ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη Σλοβενία και συνεχίστηκε σαν ντόμινο. Έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε ένα κομμάτι του μεταναστευτικού – προσφυγικού ρεύματος. Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε χώρες ανθρώπων με συγκεκριμένη καταγωγή θα συνεχιστεί. Έχουμε σχέδιο πώς να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν προς τα κάτω και να απεγκλωβιστεί η περιοχή. Υπάρχει σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα απεγκλωβιστεί η περιοχή.»

Εξάλλου, ο κ. Μουζάλας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα άτομα που πέρασαν από την Ελλάδα και φέρονται να εμπλέκονται στο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, επισήμανε: "Δύο που βρέθηκαν ότι πέρασαν από την Ελλάδα είναι πλήρως ταυτοποιημένοι με δακτυλικά αποτυπώματα που δείχνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Αυτό που μας έχει αναθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουμε και απ' ότι φαίνεται όχι τυχαία. Και οι δύο πέρασαν μέσα από τις διαδικασίες της Ε.Ε. Αλλά επειδή δύο, δέκα, είκοσι πέρασαν από την Ελλάδα δεν θα πρέπει να συνδέουμε γραμμικά τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία. Οι άλλοι έξι είναι από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Δηλαδή θα πρέπει να με ρωτήσετε τι να κάνουμε για τους Βέλγους και την τρομοκρατία;»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT